Punčový řez

Punčový řez (tzv. punčák) je tradiční český zákusek, který vyniká nejen svým vzhledem, ale především chutí a kvalitou použitých surovin. Naše nabídka punčového řezu splňuje několik klíčových kritérií, která odlišují poctivý zákusek od tuctového výrobku.
Vzhled
Výrazná růžová (červená) vrstva korpusu namočená do punčového rozvaru, která tvoří většinu dezertu, nikoli jen tenkou část.
Pravidelné vrstvení: střídání světlého a barevného piškotového plátu, často tři vrstvy (spodní světlá, střední růžová, horní světlá).
Povrch pokrytý bílou citronovou cukrovou polevou.
Řez je kompaktní, ne rozpadavý, jednotlivé vrstvy jsou jasně patrné.
Chuť a vůně
Dezert je krásně šťavnatý díky dostatečně prolitým vrstvám rumovým rozvarem s výraznou vůní malin.
Mezi vrstvami nechybí kvalitní ovocná marmeláda, která dodá svěžest a chuťovou vyváženost.
Poleva je příjemně citronová, ne příliš sladká, a vytváří kontrast s vláčností těsta.
Zákusek je sladký, ale ne přeslazený, s jemným alkoholovým tónem.
Složení a suroviny
Poctivé piškotové těsto z vajec, cukru a pšeničné mouky, bez zbytečných náhražek.
Punčový rozvar z kvalitního rumu cukru, vody a malin.
Marmeláda s vysokým obsahem ovoce.
Cukrová poleva z moučkového cukru a citronové šťávy, případně s přídavkem vody.
Čerstvost a ruční výroba
Naše punčové řezy jsou připravovány ručně z čerstvých surovin, bez chemických konzervantů, a jsou nabízeny čerstvé, s krátkou dobou spotřeby.
Možnost bez alkoholu: Pro děti a abstinenty lze nabízet variantu s ovocným rozvarem bez alkoholu.
Náš punčový řez klade důraz na:
poctivou ruční výrobu,
kvalitní a čerstvé suroviny,
dostatečně silnou a šťavnatou punčovou vrstvu,
harmonii chutí mezi piškotem, marmeládou, rozvarem a polevou,
atraktivní a tradiční vzhled,
možnost výběru velikosti a varianty (včetně bez alkoholu).
Kontaktujte nás ještě dnes a objednejte si náš vynikající "punčák".